🩸Donează sânge constant! Pentru unele persoane acesta este cel mai bun cadou pe care îl poți oferi: posibilitatea de a trăi și a zâmbi alături de cei dragi!
🩸Ajută-i pe ceilalți să se bucure de lucruri simple.
🩸Ajută-i pe ceilalți să fie acolo!

❤️ În acest sens, Societatea Studenților Mediciniști Galați, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați și cu Centrul de Consiliere si Orientare în Carieră, lansează o invitație tuturor oamenilor capabili să doneze să ni se alăture în perioada 23-27 noiembrie 2020, la Centru Regional de Transfuzie Sanguină Galați, în intervalul orar 8:00-12:00, unde donatorii vor fi întâmpinați de voluntarii proiectului pe perioada campaniei cu o mulțime de surprize. Împreună putem demonstra încă o dată că prin efortul comunității se pot realiza lucruri minunate. 

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:
✔ să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;
✔să ai între 18 și 60 ani;
✔ să ai greutatea cuprinsă în intervalul 50 – 100 kg femeile şi 60 – 120 kg bărbaţii;
tensiunea arterială sistolică să fie între 10 şi 18mmH;
✔ să nu fi suferit intervenţii chirurgicale în ultimele luni;
✔ femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie (1 an și jumătate după naștere) sau în perioada menstruală (± 5 zile);
✔ să nu fi consumat băuturi alcoolice cu cel puţin 72 de ore înaintea donării;
✔ să nu ai/să nu fi avut următoarele: afecţiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos central, tendinţa patologică la sângerare, afecţiuni ale tractului gastrointestinal, afecţiuni ale tractului genitourinar, hematologice, renale, metabolice şi endocrine, ale sistemului respirator, dermatologice, reumatologice şi imunologice, alergii, intervenţii chirurigicale, boli profesionale, infecţioase şi parazitare, afecţiuni maligne şi encefalopatie spongiforma transmisibilă.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook
Facebook