Alumni

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Secțiunea ALUMNI se adresează absolvenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați și reprezintă interfaţa dintre Universitate şi absolvenţii săi. Scopul nostru este construirea unei comunități puternice de Alumni bazată pe o comunicare adaptată nevoilor acestora şi ale Universității.

Dorim să creștem gradul de implicare a absolvenților în activitățile desfășurate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, astfel, vă invităm să vă înscrieți în grupul de facebook al UDJG:

Mesaje de la absolvenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Andreeea Hristea

Absolventă
Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică

Mă numesc Hristea Andreea,am absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, specializarea Automatică și informatică aplicată, în anul 2019.

Traseul meu profesional a început din momentul înscrierii la facultate. Probabil la acea vreme nu realizam, dar anii ce au urmat mi-au demonstrat  acest lucru. În anul II de studii, datorită practicii de vară, am descoperit o lume nouă, departe de tot ce înseamnă facultate și cursuri.Am văzut cum este de fapt viața reală a unui angajat. După terminarea practicii am continuat să învăț și să mă dedic carierei ce aveam să o urmez. În paralel cu facultatea, în anii III si IV, am continuat să îmi desfășor activitatea ca voluntar în cadrul unei firme IT.

În acest moment sunt angajată la o companie internațională pe postul de Test Automation Engineer. Activitatea mea constă în crearea de programe ce testeaza eficiența aplicațiilor.

Îndemnul meu pentru orice student este să continue să învețe, deoarece orice informație, oricât de neimportantă pare a fi, vă este necesară!”

Cristian Alexandru

Absolvent
Facultatea de Arhitectură Navală

„Facultatea de Arhitectură Navală reprezintă o instituție care m-a ajutat să ating următorul pas în evoluția mea profesională, intelectuală și personală. Este o facultate plină de provocări și lecții de viața, prin care am învățat să o parcurg cu abilitățile dobândite: ambiție, perseverență și colaborare. Am avut în același timp oportunitatea să cunosc profesori care au fost plini de generozitate și deschidere pentru a mă ajuta să îmi îmbunătățesc cunoștințele teoretice dar și cele despre viață. Am numai recunoștință și laude față de Facultatea de Arhitectură Navală și fata de tutorii acesteia. Mulțumesc!”

Mihaela Ciuraru

Absolventă
Facultatea de Arhitectură Navală

„Numele meu este Ciuraru Mihaela și sunt absolventă a Facultății de Arhitectură Navală. În prezent urmez cursurile programului de masterat din cadrul aceleiași facultăți și pot spune că ma aflu printre minoritatea norocoasă ce a reușit să își găsească un loc de muncă în domeniu, în ciuda situației nefavorabile actuale.
În anul III de facultate am aplicat pentru un program de bursă privată oferit de Șantierul Naval VARD din Brăila. Datorită cunoștințelor dobândite în timpul facultății am reușit și să obțin această bursă precum și un job odată cu terminarea programului de licență.
În același an am avut și deosebita plăcere de a face parte din cadrul programului de practică ”PRACTINOV”, moment în care am avut și oportunitatea de a pleca pentru două săptămâni în Italia, prin intermediul acestui proiect deosebit!
Printre toate acestea, în anii de studiu am participat și alte concursuri. Câștigând locul I 2 ani consecutiv am înțeles că nu premiile, ci informațiile și experiența dobândite pe parcursul întregului meu traseu universitar m-au adus și transformat în inginerul de azi!
Recomand cu drag tuturor studenților să se implice în cât mai multe proiecte, concursuri, activități universitare deoarece la finalul tuturor acestor ani minunați, tot efortul se va materializa într-un tot unitar, conturând un adevărat om de succes!”

Valentina Mihalcia

Absolventă
Facultatea de Medicină

„Numele meu este Valentina Mihalcea și am absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie, specializarea farmacie, promoția 2018, în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Viața mea de student al UDJG a fost presărată cu multe activități academice, dar și de voluntariat care m-au ajutat să mă dezvolt pe plan personal și profesional. Am ales această facultate deoarece sunt pasionată de științele vieții, mai ales de chimie, de cercetare și pentru că mi-am dorit întotdeauna să îi ajut pe cei din jur.
Încă din primul an de facultate m-am înscris în Asociația Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG), am participat și am organizat numeroase evenimente, proiecte educaționale, schimburi de experiență, campanii umanitare, iar toate aceste activități au fost încurajate, susținute și apreciate de Universitate, implicit de facultate.
După absolvire, am lucrat ca și farmacist în cadrul unui lanț cunosc de farmacii, în București timp de doi ani, perioadă în care mi-am pus în valoare toate cunoștințele acumulate pe parcursul facultății. În prezent lucrez ca și Pharmacovigilance Associate la o companie multinațională și mă ocup cu gestionarea cazurilor de reacții adverse raportate la medicamentele din portofoliul firmelor farmaceutice partenere.
Recomand studenților să se implice atât în activitatea didactică, să fie în permanență la curent cu noutățile din domeniul de studiu ales, cât și în proiecte, schimburi interuniversitare, schimburi internaționale, conferințe și acțiuni de voluntariat, prin intermediul cărora își pot dezvolta anumite abilități care sunt foarte căutate de către angajatori și pot interacționa cu alți colegi.”

Andrei Petrov

Absolvent
Facultatea de Arhitectură Navală

„La vârsta de 29 de ani am hotărât să fac ceva cu viața mea și să îmi fac o carieră, după atâta timp petrecut muncind și călătorind (motivele financiare m-au împiedicat să urmez o facultate). Am decis să mă întorc acasă și să aleg ca pe o provocare, cea mai grea facultate din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Am reluat matematica din clasa a VI-a până în a XI -a, m-am înscris și am fost admis. În primul an am învățat și am sperat să fac si materii care îmi plac, de specialitate, nu doar cele elementare (matematica, chimie, fizica). Începând cu al doilea an, totul s-a schimbat și am devenit din ce în ce mai interesat de domeniu și de facultate. Am început să mă implic în diverse activități extracurriculare. Odată cu trecerea anilor, am obținut rezultate din ce în ce mai bune, iar în anul III am luat bursă de merit și bursa privată din partea Șantierului naval VARD Brăila (la care lucrez în prezent). În anul IV, împreună cu logodnica mea, am câștigat SHIPDX2020, pentru cel mai bun concept de casă plutitoare autonomă. Totodată am început și un proiect pentru o ambarcațiune de strâns gunoiul pe Dunăre, cu care am concurat la BluAct, o competiție cu specific maritim, care din păcate a fost amânată din cauza pandemiei, iar când s-a reluat, din cauza activității la locul de muncă nu am mai putut participa. Cea mai frumoasa experiență a fost realizarea lucrării de licență. Multă muncă și foarte mult stres, atât pentru mine cât și pentru profesorul meu coordonator, dar în final a meritat orice efort. Și în prezent țin legătura cu profesorul meu coordonator și probabil nu se va întrerupe niciodată. În prezent sunt student la master, anul I la Facultatea de Arhitectura Navală și intenționez să mai urmez încă un program de master anul următor, tot în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.”

Facebook
Facebook